Вартість каструлі українського борщу з м'ясом об'ємом 3,5-4 літри в грудні знизилася порівняно з листопадом на 0,3%, до 73,94 грн, що пояснюється незначним зниженням цін на яловичину, моркву і цибулю. Про це повідомила прес-служба громадського об'єднання "Економічний дискусійний клуб", пише "УНІАН".
Згідно з повідомленням, вартість каструлі борщу без м'яса в грудні знизилася порівняно з листопадом на 0,6% - до 21,78 грн.
"За розрахунками, у грудні 2015 року вартість каструлі українського борщу об'ємом 3,5-4 літра становила: з м'ясом - 73,94 гривні, без м'яса -21,78 гривні. Тобто порівняно з листопадом борщ із м'ясом подешевшав на 0,3%, борщ без м'яса - на 0,6%. Причиною цього стало незначне зниження в грудні 2015 року середніх цін на яловичину, моркву та цибулю", - йдеться в повідомленні.
Прес-служба зазначила, що порівняно з груднем 2014 року вартість борщу з м'ясом для українців зросла на 46,8%, без м'яса - в 2,7 раза.
При розрахунках аналітики виходили з такого співвідношення інгредієнтів у страві: 600 г яловичини, 300 г капусти, 500 г буряків, 500 г картоплі, 200 г моркви, 200 г цибулі, 30 г соняшникової олії.