Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВАСУ не скасував указ Порошенка про заборону російських соцмереж

Вищий адміністративний суд України відмовив у задоволенні позову студента Києво-Могилянської академії Микити Евстіфєєва визнати неправомірним та скасувати указу президента України Петра Порошенка про заборону російських соціальних мереж. Про це УНІАН повідомили у прес-службі ВАСУ, зауваживши, що відповідну резолютивну частину ухвали Вищий адмінсуд оголосив сьогодні, 14 червня.

Також у ВАСУ зазанчили, що повний текст ухвали буде оголошено через 5 днів, після чого вона може бути оскаржена у Верховному суді України. Читайте також Спецслужби РФ використовували "ВКонтакте" та "Однокласники" в період підготовки до вторгнення в Україну - СБУ 

Як відомо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, згідно з яким в Україні заблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Одноклассники», ресурсів Yandex, Mail.ru, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту 1С. Механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в інтернеті й заборони використання програми 1С доручено відпрацювати Кабінету міністрів та СБУ за участю Нацбанку. 17 травня указ президента набув чинності.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ