Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ватажки терористичної "ЛНР" хочуть провести незаконний референдум щодо приєднання до рф: що відомо

Сьогодні зранку російські ЗМІ опублікували інформацію, що ватажок так званої "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що найближчим часом на тимчасово окупованих територіях Луганської області може пройти "референдум" про входження регіону до складу росії.
фото ілюстраційне

У відповідь на цю інформацію речник МЗС Олег Ніколенко заявив:

“Російська Федерація не полишає спроб підірвати суверенітет та територіальну цілісність України. Будь-які фейкові референдуми на тимчасово окупованих територіях є юридично нікчемними, та не матимуть правових наслідків. Жодна країна світу не визнає насильницьку зміну міжнародно визнаних кордонів нашої держави. Натомість Росія отримає ще більш рішучу відповідь міжнародної спільноти, яка пришвидшить її падіння в прірві глобальної ізоляції”.

Також на заяву ватажка так званої "ЛНР" відреагувала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова. Вона написала у своєму фейсбуці:

"Розуміючи посилення позицій Збройних сил України у війні та побоюючись звільнення Україною тимчасово окупованого Луганська, терористичне керівництво «ЛНР» намагається якнайшвидше провести референдум про вступ до складу Росії.

Адже після проведеного «референдуму» країна-окупант зможе цинічно назвати наступ ЗСУ на Донбас «нападом на Росію».

Наголошую, що території тимчасово окупованого Криму, Донецької та Луганської областей мають бути повернені під контроль України. А фейкові референдуми є юридично нікчемними та не матимуть правових наслідків.

Такі дії  є грубим порушенням Міжнародного пакту про громадянські і політичні права 1966 року та Протоколу № 1 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року.

Звертаюсь  до світової спільноти посилити санкційний тиск на державу-агресора РФ та вжити усіх заходів задля припинення російської агресії, спрямованої проти суверенітету та територіальної цілісності України".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ