Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Львівщині до 15 років засуджено ще одного бойовика терорганізації «ЛНР»

Під час служби колаборант проводив підготовку снайперів та забезпечував функціонування спостережних постів для розвідки ворога, курував виходи диверсійно-розвідувальних груп на підконтрольну Україні територію.
Фото: Офіс Генпрокурора

Про це повідомило Управління СБ України у Львівській області. 

Як встановили слідчі, 46-річний зрадник є мешканцем Лисичанська. З початком масштабного вторгнення рф у 2014 році він приєднався до терористичної організації так званої «народної міліції лнр». У розвідроті другої окремої гвардійської мотострілецької бригади імені Ворошилова К.С. обіймав посаду командира відділення із позивним «Латиш».

У складі незаконних збройних формувань бойовик проводив підготовку снайперів. А також забезпечував функціонування спостережних постів для розвідки ворога і курував виходи диверсійно-розвідувальних груп на територію підконтрольну Україні.

Контррозвідники встановили, що «Латиш» завзято пропагував російські ідеологічні погляди та не визнавав Україну як суверенну державу.

Суд визнав бойовика винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Йому винесено вирок у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією належного майна.

Оскільки особа знаходиться в розшуку, то початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання та приведення вироку до виконання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ