Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ватерполісти львівського “Динамо” сьогодні в Харкові розпочинають свої виступи в ХVІ чемпіонаті України

Ватерполісти львівського “Динамо” сьогодні в Харкові розпочинають свої виступи в ХVІ чемпіонаті України.
Сьогодні в Харкові стартує ХVІ чемпіонат України з водного поло серед чоловічих команд. У нинішньому сезоні, як і в попередньому, першість країни має відкритий статус. Разом з провідними українськими клубами боротьбу за нагороди вестимуть і команди з Білорусі, Грузії та Молдови.
На першому етапі вісім команд за туровою системою (всього буде проведено чотири тури) зіграють між собою регулярний турнір у два кола, за підсумками якого визначиться шістка найкращих. Фінальний турнір чемпіонату, в якому остаточно і визначаться володарі трьох комплектів нагород, пройде наприкінці весни наступного року в Севастополі. Зазначимо, що команди розпочнуть його з усіма набраними очками в регулярній першості
У першому турі команди змагатимуться в двох квартетах. У Харкові гратимуть місцевий РШВСМ-ХПІ, збірна Севастополя, команда Національного комітету Молдови та львівське „Динамо”, а в Маріуполі – тамтешні „Іллічівець” та „Іллічівець-2”, а також РЦОП (Мінськ) і збірна Тбілісі. Зауважимо, що в Маріуполі через зайнятість „Іллічівця” в 1/8 фіналу Кубка LENA-Trofi ігри розпочнуться на два дні пізніше ніж у Харкові.
Як і в усі попередні роки, одними з головних претендентів на медалі національного чемпіонату є львівські динамівці, які минулий сезон завершили на другій позиції. За словами головного тренера нашої команди Ігора Зінкевича, цього року хлопці також прагнутимуть здобути один з комплектів медалей. Цікаво, що таке завдання команда поставила собі сама. Адже керівники спорту Львівщини та обласної організації ФСТ „Динамо” прямо заявили тренерам та гравцям команди: „Ми вам грошей не платимо, а тому не маємо ні юридичного, ні морального права вимагати від вас якихось досягнень.”
Справді, якщо співставити фінансові можливості та спортивні досягнення, то ватерпольна команда львівського „Динамо” напевне є чи не найунікальнішою не лише в Україні, а й у світі. У це важко повірити, але факт залишається фактом – практично аматорська команда (гравці отримують в місяць від 200 до 1000 гривень), яка до того ж через відсутність у Львові функціонуючого 50-метрового басейну вже багато років всі свої матчі проводить виключно на виїзді, практично кожен сезон виборює місце в трійці призерів. А півтора місяця тому лише нещасний випадок не дозволив динамівцям здобути Кубок України.
Зрозуміло, що через фінансову скруту команду постійно залишають провідні гравці. Ось і в нинішньому сезоні саме з цієї причини вже завершив (і це у віці трохи більше як 20-ти років) свою спортивну кар’єру кіпер Артур Янушевський. Хлопець закінчив ВНЗ і пішов працювати за фахом, а часу на тренування тепер немає. Тому в основного воротаря 32-річного Руслана Білобродка з’явився новий дублер – 18-річний Володимир Возний. Закінчив виступи у великому спорті і досвідчений Мар’ян Островський, який, щоправда, не залишив водне поло, а лише поміняв амплуа – з гравця на арбітра. Натомість склад „Динамо” поповнили 16-річні вихованці львівського УФК рухливі форварди Назар Козинський та Ігор Терличко.
І все ж, незважаючи ні на що, „Динамо” не лише живе, а й перемагає своїх багатьох значно більш благополучніших у фінансовому плані суперників. Ось і цього разу команді у палаці спорту „Динамо” (директор – Сергій Колмаков) було створено непогані умови для тренувань, а управління з питань фізичної культури і спорту при ЛОДА (начальник – Юрій Майборода) повністю оплатило виїзд команди до Харкова. Тому можна не сумніватися, що ватерполісти „Динамо” зроблять все, аби потішити львівських шанувальників цього прекрасного виду спорту новими перемогами. До речі, Ігор Зінкевич розповів, що розпочався капітальний ремонт львівського Комплексу водних видів спорту. За планом ремонт має бути завершено через 15 місяців. Тож цілком ймовірно, що навесні 2008 року львів’яни знову матимуть нагоду стати свідками захоплюючих ватерпольних поєдинікв чемпіонату України.
Склад „Динамо” (Львів) сезону 2006/07 року: воротарі – майстер спорту Руслан Білобродка (1974 р.н.), кандидат в майстри спорту Володимир Возний (1988); захисники – мс Юрій Мамєдьєв (1987), мс Максим Полегойко (1981), кмс Дмитро Завадовський (1988); рухливі форварди – кмс Олександр Дядюра (1988), мс Вадим Козлов (1981), кмс Ігор Терличко (1990), кмс Назар Козинський (1990), кмс Іван Береза (1988), мс Олег Добуш (1978), мс Віктор Момот (1978), мс Ростислав Добуш (1986); нападники-стовби – мс Сергій Грішин (1982), кмс Юрій Легень (1987); головний тренер – заслужений тренер України Ігор Зінкевич; тренер – заслужений тренер України Юрій Гайдаєнко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ