Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Вбитий" автовокзал, або звідки "ноги ростуть"

У нещодавній публікації «Автовокзал "для своїх» «Гал-інфо» оприлюднило інформацію з держреєстрів, яка проливає світло на питання, хто винен в занедбаному стані львівського автовокзалу на вул. Стрийській, 109.
Автовокзал "Львів". Фото Гал-інфо.

Увага, зокрема, акцентувалася на тому, що власником будівлі цієї автостанції загальною площею 4149.6 кв.м. є ТОВ «С.ІД», керівником, співзасновником та співвласником якого є Дума Ігор Михайлович – відомий, зокрема, як колишній начальник львівського управління «Укртрансінспекції».

А також, що у числі засновників ТОВ «С.ІД» вказано також ТОВ «Львівське АТП-14631», керівником та співвласником якого значиться «той самий» Ігор Дума, а у числі засновників товариства – Марія Дума, Оксана Дума та Надія Кобрин (за наявною інформацією, йдеться про дружину та доньок Ігоря Думи).

Водночас необхідно уточнити, що Ігор Дума в реєстрах фігурує як «керівник у минулому». Керівником (директором) ТОВ «Львівське АТП-14631» в останні роки (з 2013 року) є Дума Андрій Романович, чинний депутат Львівської обласної ради від Громадського руху "Народний контроль", який обійняв посаду заступника голови комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв’язку.

Достатніх підтверджень того, що Андрій Дума та Ігор Дума перебувають (перебували) у безпосередніх родинних зв’язках - віднайти не вдалося. Разом з тим зазначимо, що сайт «Наші гроші. Львів» в одній із публікацій називав Андрія Думу зятем Ігоря Михайловича.

Однак найцікавіше – в іншому. Відомо, що пов'язане з екс-начальником львівського управління «Укртрансінспекції» Ігорем Думою АТП-14631, яким в останні роки керує Андрій Дума, в 2016 році увійшло до рейтингу найбільш дохідних транспортних підприємств України: в десятку компаній, які у 2015 році мали найбільший прибуток, тобто різницю між доходом і витратами.

За даними сайту YouControl, виручка ТОВ «Львівське АТП-14631» в 2015 році склала понад 150 млн. грн. В 2016 та 2017 роках – понад 200 млн. грн. В 2018 році – понад 250 млн. грн.

Здавалось би, вирішити проблему із занедбаним автовокзалом на вул. Стрийській, 109 було просто...

Віктор Правденко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ