Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Велосипедисти у Львові не будуть пікетувати консульство Республіки Польщі

Близько 70 велосипедистів сьогодні, 20 травня, о 12:30 планувати провести акцію протесту під стінами Генерального Консульства Республіки Польщі у Львові. Причина пікету – відмова Консульства видати довгострокові візи учасникам велопробігу, який має пройти країнами Європи. Однак сторони дійшли компромісу і пікету не буде. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив Тарас Пахолюк, президент Львівської обласної федерації спортивного туризму.

Як зазначив Тарас Пахолюк, на Львівщині близько 120 людей виявили бажання поїхати у велотури країнами Європи, а для цього потрібно мати візи. 

«Польська організація надіслала групове запрошення для вироблення віз, однак у Консульстві ми отримали відмову через те, що по-перше, від грудня 2015 року у роботі Консульства більше не передбачається така річ, як групове запрошення, а по-друге, у Консульстві нас розглядають як туристів, а не як спортсменів.

Відтак, ми звернулись із  листом до Генерального консула Республіки Польщі у Львові Вєслава Мазура із проханням посприяти у вироблені віз. Також ми попросилися, щоб Вєслав Мазур прийняв мене на прийом, де ми б могли обговорити цю проблему. Однак у електронному листуванні я отримав відмову на два мої прохання», - зазначив чоловік. 

«Врешті-решт ми надіслали лист, у якому зазначили, що сьогодні  плануємо провести акцію протесту. І тільки тоді мені зателефонували із Консульства та пообіцяли вирішити проблему. Сьогодні вранці розмовляв із Вєславом Мазуром, відтак було домовлено про те, що Генеральне Консульство Республіки Польщі у Львові звернеться із листом до Міністерства закордонних справ Польщі, щоб там дали пояснення та вказівки, як діяти далі. Отож, чекаємо» - розповів Тарас Пахулюк.

За його словами, найближча поїздка спортсменів має відбутись 17-23 червня у Польщу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ