Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада прийняла закон Зеленського про збільшення чисельності ЗСУ

Верховна Рада схвалила у другому читанні законопроект президента Володимира Зеленського №5558 про збільшення чисельності Збройних сил України до 261 тисячі осіб.
Верховна рада України

Про це стало відомо в ході засідання ВРУ.

"За" проголосували 312 нардепи. Чисельність ЗСУ зросте на 11 тисяч осіб.

З них 215 тисяч - це військовослужбовці. Згідно з чинною редакцією закону, чисельність ЗСУ становить 250 тисяч осіб, зокрема 204 тисячі військовослужбовців.

Також сьогодні у парламенті сталася бійка між депутатом від партії "Батьківщина" Вадимом Івченком та депутатом від "Слуги народу" Миколою Сольським. Конфлікт почався з того, що Івченко накинувся на Сольського і вдарив його. Народних обранців швидко втихомирили, але причина сутички поки залишається невідомою.

Варто зазначити, що сьогодні Верховна рада йде на канікули до осені. Спікер ВР Дмитро Разумков сьогодні закрив останнє пленарне засідання цієї сесії парламенту.

Проте ще передбачений тиждень роботи з виборцями, після чого парламентарії остаточно вирушать на канікули.

"Шановні колеги, останнє пленарне засідання Верховної ради України оголошую закритим. Зараз лунає гімн", - сказав Разумков.

Після цього у сесійній залі прозвучав державний гімн

Нагадаємо, раніше на цьому тижні ВР затвердила календарний план проведення шостої сесії парламенту. До роботи народні депутати повернуться 7 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ