Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада схвалила остаточну ліквідацію "Укроборонпрому

Верховна рада остаточно ліквідувала держконцерн "Укроборонпром". Народні депутати схвалили у другому читанні відповідний законопроект №3822.
Верховна рада України

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання ВР.

"За" проголосували 256 нардепів.

ДК перетворять на акціонерне товариство. Очікується, що закон дозволить прискорити трансформацію ОПК у найкоротші терміни - до одного року.

Згідно з законом, у рамках трансформації створять два великих холдинги: "Оборонні системи України", які об'єднають 65 підприємств у 6 субхолдингів; і аерокосмічний холдинг, який буде займатися авіацією і космосом.

Передбачене перетворення державних підприємств ОПК на акціонерні товариства. Вони отримали можливість об’єднатися з вітчизняними та іноземними партнерами.

У законі прописано, що підприємства оборонно-промислового комплексу, які відповідно до закону можуть бути приватизовані, не задіяні у виконанні оборонного держзамовлення (держконтрактів з оборонних закупівель) та не здійснюють виробництво, розроблення, модернізацію, ремонт, обслуговування, реалізацію, утилізацію озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, можуть передавати Фонду державного майна для приватизації.

Підкреслимо, згідно з документом, на ДП, які на момент припинення "Укроборонпрому" входили до його складу, до їх перетворення в товариства можуть утворювати підрозділи відомчої воєнізованої охорони.

Під час виконання службових обов’язків працівники підрозділів відомчої воєнізованої охорони мають право застосовувати вогнепальну зброю та спеціальні засоби самооборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ