Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховний суд Індії скасував тюремне покарання за подружню зраду

В Індії Верховний суд скасував кримінальне переслідування за подружню зраду. Про це повідомляє видання The Indian Express, посилаючись на рішення суду.

Зокрема, суд прийшов до висновку, що кримінальне покарання за зраду суперечить кільком статтям Конституції Індії, а саме ст. 14 (рівність перед законом) та ст. 21 (гарантії життя і особистої свободи).

"Подружня зрада може стати причиною цивільних питань, у тому числі розлучення, але не може вважатися злочином", - зазначив один із суддів.

Згідно ст. 487 КК Індії, за сексуальні стосунки із заміжньою жінкою без згоди її чоловіка було передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до п'яти років або штраф. Підкреслюється, що така законодавча норма діяла 158 років.

Додамо також, що у вересні Верховний суд Індії постановив, що гомосексуалізм не є кримінальним злочином. Покарання за одностатеві зв'язки було введено в країні у 1861 році, коли Індія була британською колонією.

Нагадаємо, в 2016 році суд в індійському штаті Біхар засудив 17-річну Рубі Рай до ув'язнення за шахрайство під час іспитів, після того як вона не змогла повторно пройти тестування перед спецкомісією.

Як писало РБК-Україна в минулому році, в Індії главу багатотисячної секти "Дера Сауч Савда" гуру Рам Рахім Сінга засудили до 10 років ув'язнення за згвалтування своїх послідовників.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ