Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Весною у Львові чекають на експертів з ЮНЕСКО

На початку весни Львів планують відвідати експерти ЮНЕСКО. Про це розповіла сьогодні, 8 лютого, на звіті Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради за 2009 рік начальник цього управління Лілія Онищенко.

 

За її словами, наразі у центральній частині міста є проблема з агресивною рекламою, яка псує історичне середовище. «Вивіски та реклами не відповідають історичному середовищу навколо себе, багато вивісок встановлені самовільно. На початку весни ми очікуємо представників Комітету Світової спадщини ЮНЕСКО, тому це питання треба буде вирішувати», - зазначила Лілія Онищенко.

 

Також вона розповіла, що торік у Львові провели низку заходів для оновлення старої частини міста. До прикладу, запустили пілотний проект у співпраці з поляками «Через старі двері в майбутнє», в рамках якого були відреставровані дві брами на площі Ринок та одна на площі Катедральній. Так само разом із польськими спеціалістами відновили 6 надгробків на Личаківському кладовищі.

 

Завдяки проекту «Кольорові кулі над Львовом» спроектували та «підняли» усі будівлі, що планують будувати в історичній частині міста. «Відтак, разом із замовниками та інвесторами майбутніх споруд ми дійшли висновку, що для того, щоб не псувати середовище центру Львова, деякі проекти потрібно змінити», - зазначила вона.

 

Цього ж року планують відновити балкони у 15 будинках. «Ми намагатимемось виконувати ці роботи по змозі, адже виконавці робіт уже визначені, залишилось лише вирішити питання фінансування. Адже торік із державного бюджету на охорону історичного середовища Львова не виділили жодних коштів», - сказала Лілія Онищенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ