Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Весняний призов до війська і кадрові рішення на Львівщині

Львівщина виконала завдання весняного призову. 770 юнаків були направлені на службу у Збройні сили України та в інші військові формування (Державна прикордонна служба, Нацгвардія). Про це сьогодні, 1 червня, під час брифінгу розповів Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, передає кореспондент Гал-інфо.

«Проблемних нюансів, які були восени, у нас цього разу не було. Восени ми вчинили деякі дії, які дали позитивний вплив на призов цієї весни. Багато громадян зрозуміли, що ховатися немає сенсу, а треба приходити у військомати», - сказав Олександр Тіщенко.

Щоправда, були випадки, коли не пускали на подвір’я, виганяли і навіть спускали собак на представників військкоматів.

«Городоцький, Жовківський та Сокальський райони виконали планове завдання із запасом - більше як на 100%. На жаль, є такі райони, які своє планове завдання провалили, - це Старосамбірський та Золочівський райони, Червоноград. Однак є позитив щодо Львова, адже Сихівський район міста виконав планове завдання на 121%», - сказав військовий комісар.

За словами Олександра Тіщенка, через провалені завдання вже прийняті кадрові рішення.

«Військовий комісар Червоногорадського військкомату звільняється в запас, комісар Старосамбірського військкомату переведений на нижчу посаду, щодо Золочеву питання ще буде вирішено. Однак не військові комісаріати відповідають за призов на військову службу. За призов відповідають органи державної влади та місцевого самоврядування. Щодо керівників районних адміністрацій та призовних комісій я написав доповідну на голову Львівської ОДА і на командувача Оперативного командування «Захід». Доповідна пішла на Київ», - заявив Олександр Тіщенко.

Він подякував усім юнакам, які прийшли у військкомати, щоб виконати свій борг перед державою.

Призовники вже доправлені у навчальні центри, потім їх відправлять у військові частини, де вони служитимуть 1,5 роки.

Окрім того, триває призов офіцерів, які закінчили військові кафедри. Їх призивають на 1,5 року служби в армії. Львівщина також виконала план більше 100%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ