Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ветерани АТО/ООС та вимушені переселенці зможуть отримати доступне житло

Сьогодні, 27 листопада, Уряд прийняв рішення, яке дозволить ветеранам АТО/ООС та вимушеним переселенцям отримати доступне житло. Про це повідомили у прес-службі Секретаріату Кабміну.

Згідно з рішенням Уряду учасники АТО/ООС та вимушені переселенці зможуть придбати житло на пільгових умовах. Йдеться про довгостроковий державний кредит під 3% річних до 20 років при мінімальному власному внеску до 6% від вартості житла. На цю програму Уряд спрямує 200 млн грн, з них 100 млн грн для кредитування учасників АТО/ООС та 100 млн грн для кредитування внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, Уряд окремо виділив іще 1,8 млн грн на житло для 6 родин внутрішньо переміщених осіб у Житомирі, які зможуть отримати житло за рахунок співфінансування державного та місцевого бюджетів. Серед тих, хто отримає помешкання родини із дітьми, зокрема одна родина має дитину з інвалідністю, в інших сім’ях мами самостійно виховують неповнолітніх дітей.

Нагадаємо, що місяць тому (28 жовтня) Уряд виділив 300 млн грн на доступне житло для 950 родин у приміських районах Києва, Дніпра, Львова, Одеси, Харкова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ