Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ветерани, які проходили медичну реабілітацію в Болгарії, повернулися в Україну

10 українських учасників антитерористичної операції / операції Об’єднаних сил, які проходили реабілітацію у спеціалізованому санаторії Військово-медичної академії Республіки Болгарія ʺКалерояʺ в місті Хісар, повернулися в Україну. Про це 17 березня повідомила прес-служба Мінветеранів.

Призупинити проходження реабілітації і терміново повернути ветеранів додому, було вирішено після прийняття Радою національної безпеки та оборони України  рішення про закриття впродовж 48 годин кордону України та про припинення міжнародного сполучення з метою протидії поширення коронавірусу. 

Завдяки спільній роботі команди Міністерства у справах ветеранів України, офісу Агенції НАТО в Україні, військовому аташе України в Республіці Болгарія, вже 16 березня ветерани, додатковим рейсом 7W 758 авіакомпанії Wind Rose Aviation о 9 годині 25 хвилин приземлились в м. Києві в міжнародному аеропорту ʺБориспільʺ.

Нагадаємо, Мінветеранів забезпечує щомісячну організацію медичної реабілітації учасників антитерористичної операції / операції Об’єднаних сил у спеціалізованому санаторії  Військово-медичної академії (BMA) Республіки Болгарія ʺКалерояʺ – м. Хісар.

З 2018 року по нинішній час реабілітацію в Болгарії вже пройшли 188 українських ветеранів.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у 2020 році Львів виділив 409 тис. грн для реабілітації учасників АТО/ООС

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ