Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Від серцево-судинних хвороб помирають більше, ніж від Covid-19

За даними Державної служби статистики на січень 2021 року, від коронавірусу померло близько 4 тис. людей, водночас від ішемічної хвороба серця - понад 26 тис. осіб.

Яка ситуація із захворюваннями на фоні ковіду у коментарі Гал-інфо розповіла начальниця управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Леся Кобецька.

“Ми зараз акцентуємо на Covid-19, багато лікарень переформатували, заборонили планові госпіталізації, бо не вистачає місць, але інші хвороби нікуди не поділися. Загалом найбільше помирають від серцево-судинних захворювань, далі йдуть новоутворення, онкологічні захворювання та хвороби органів травлення і органів дихання. Великий відсоток займають зовнішні чинники, як-от аварії, травми, зловживання алкоголем. Проте наразі необхідно проаналізувати статистику смертності, яка з'являється на фоні ковіду. Бо у людей можуть виникати психічні проблеми, постковідний синдроми, інші захворювання у результаті коронавірусу.

Коли ми пишемо, що людина померла внаслідок інфаркту, є шанс, що він був спричинений ковідом. Це варто скрупульозно аналізувати, і я думаю, це буде зроблено як тільки почнуть працювати у стандартному режимі кафедри медичних університетів. Як на мене, це цікаво проаналізувати, до чого призвів коронавірус”, - розповіла Леся Кобецька. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ