Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбулась науково-практична конференція щодо питань державної концепції виховання української молоді

Сьогодні, 12 липня, у Західному науковому центрі відбулась науково-практична конференція за участю начальника управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Андрія Корната, психологів, фахівців в галузі молодіжної політики ЛБІ, ЛНУ ім. І.Франка, ІФКіС та ін. Конференція ініційована з метою становлення державної концепції виховання української молоді на основі традицій, досвіду, перспектив.
На конференції презентували свої доповіді та дослідження фахівці з молодіжної політики, соціологи і педагоги. Також було розглянуто проблеми суспільства, що впливають на розвиток та формування особистості  молоді в державі. Хмелярчук Марія, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку й аудиту Львівського банківського інституту НБУ, презентувала наукову доповідь стосовно трудового виховання молоді. Проаналізувавши соціологічне дослідження, можна зазначити, що рівень безробіття молоді віком від 16 до 24 років становить 15,8%, що вдвічі перевищує загальні показники безробіття в Україні. Більшість молоді в такому віці живе на заощадження своїх батьків.
Щодо працевлаштування на роботу, то молодь в такому випадку стикається з безліччю проблем: невисока оплачуваність молодого спеціаліста без стажу.  Серед опитаного населення 40% молоді готові поїхати на заробітки за кордон, а 4% згодні займатись нелегальним бізнесом. Тенденції зросту безробіття молоді пов’язані з низкою проблем як особистого, так і суспільного, державного характеру. Протягом конференції науковці неодноразово наголошували на тому, що в Україні немає чітко визначеної програми соціального спрямування молоді, тобто системи молодіжної політики.
Конференцію організовано за підтримки Управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА, Інституту соціогуманітарних проблем людини ЗНЦ НАН України, Львівського обласного наукового центру роботи з науковою молоддю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ