Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбулася шоста проща до чудотворної ікони в монастирі с. Кохавино на Львівщині

Цього року виповнюється 360 років, коли вперше стало відомо про Кохавинську чудотворну ікону, а тому з цієї нагоди відбулася шоста у новітній історії проща до чудотворної ікони в монастирі с. Кохавино на Львівщині, — повідомляє офіційний сайт глави УГКЦ з посиланням на прес-секретаря Стрийської єпархії УГКЦ о. Павла Худа.

Літургію з нагоди цьогорічної прощі 22 травня очолив Владика Юліян, Єпарх Стрийський, в монастирському храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Владиці співслужили дванадцять священиків із Львова, Стрия, Жидачева та Жидачівського району.
Цього року виповнюється 360 років з часу появи перших історичних даних про Кохавинську ікону та початок урочистих прощ до цієї місцевості. Щороку десятикілометрова проща проводиться на свято перенесення мощей Святого Миколая. Її ініціатором є о. мітрат Василь Юрів, Парох храму Воскресіння Господнього м. Жидачів.
Перша проща до монастиря відбулася в травні 2000 року. Її учасниками були кілька сотень осіб.
Перші історичні згадки про чудотворну ікону Матері Божої в Кохавино датуються 1646 роком. Офіційно ікону Богородиці з Кохавино було проголошено чудотворною 26 травня 1755 року. 15 серпня 1912 року відбулося торжество коронації ікони. Після приходу радянської влади ікону було перевезено до Польщі.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ