Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбулися збори керівного складу Західного оперативного командування Сухопутних військ

У місті Яворів на базі 24-ї окремої механізованої бригади, що входить до складу 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, відбулися дводенні збори керівного складу Західного оперативного командування. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.
Слід зазначити, що це з’єднання нещодавно було визнано кращим у Збройних Силах   і нагороджене Перехідним вимпелом Міністра оборони України. В перший день зборів їх учасники оглянули  матеріально-технічну базу 24-ї окремої механізованої бригади, яка відповідає сучасним вимогам. А показові заняття з організації життя і діяльності підрозділів, дотримання правил експлуатації і збереження техніки і озброєння, матеріальних засобів дали можливість командирам оцінити якість методики проведення занять.
“З’єднання, на базі якого проводяться ці збори, - краще у нашому війську, - зазначив під час відкриття заходу командувач військами Західного ОК генерал-лейтенант Михайло Куцин. – Проте мені дуже приємно констатувати, що за показниками бойової підготовки, військової дисципліни, якістю навчально-матеріальної бази до нього впритул наблизилися й інші з’єднання оперативного командування”.
У рамках зборів відбулося розширене засідання військової ради Західного ОК. Генерал-лейтенант Михайло Куцин довів присутнім накази Міністра оборони України про призначення офіцерів на вищі посади та виступив з доповіддю про підсумки виконання  завдань щодо зміцнення військової дисципліни, ролі керівного складу у збереженні життя та здоров’я особового складу, попередження правопорушень у 2005 році та поставив завдання на 2006 рік.
Командувач підкреслив, що з початку 2006 року спостерігається тенденція до покращання на всіх напрямах діяльності військ.
“Ми бачимо, що в тих частинах, де розгорнута широкомасштабна та повноцінна бойова підготовка, де зосереджено та системно працюють над підтриманням статутного порядку, там є й досягнення і в дисципліні, і в бойовій підготовці, і в удосконаленні навчально-матеріальної бази, - констатував Михайло Куцин. – Однак сьогодні у деяких з’єднаннях залишаються проблеми в стилі та методах керівництва, у використанні резервів для більш якісного виконання завдань”.
Генерал-лейтенант Михайло Куцин наголосив, що основним критерієм діяльності командирів була і залишається боєготовність. А вона неможлива без міцної дисципліни, турботи про збереження життя і здоров’я підлеглих. Тому саме на ці показники службової діяльності керівництво Західного ОК звертатиме увагу при висуванні того чи іншого офіцера на вищу посаду або при направленні на навчання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ