Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбувся заключний концерт Різдвяного фестивалю «Велика коляда»

29 січня 2006 року відбувся заключний концерт VII Різдвяного фестивалю «Велика коляда», організатором якого виступили храм Пресвятої Євхаристії та Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ — про це повідомив прес-секретар Львівської Архієпархії УГКЦ о.Олег Панчиняк. У цьому заході з дня Різдва Христового (саме тоді розпочався фестиваль) взяло участь 26 хорів.
«Під час планування діяльності Молодіжної комісії у нас з'явилася думка, що варто присвячувати більшу увагу різдвяним фестивалям, вертепам, колядам, бо це є глибока українська християнська традиція, якої не мають європейські народи. Ми проводимо їх для того, щоб показати нашим людям багатство рідної культури та популяризувати християнську ідею радості та вдячності Богові за Його Різдво, а не тільки підтримувати те, щоб наші люди в різдвяному часі ходили від ялинки до дідуха та скромної шопки», — розповів голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ  о. Йосиф Милян.
Отець Йосиф також зазначив, що метою фестивалю було привернути увагу молоді до нашої різдвяної традиції. За його словами, останнім часом простежується збайдужіння до коляди, а вона має глибокий богословський зміст.
«Цікаво відзначити, що цього року було значно більше людей, ніж у попередні роки. Я побачив, що професійний рівень наших хорів росте», —  відзначив о. Йосиф Милян.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ