Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Відкритий Кубок Львова з мотокросу збере десятки учасників з Європи

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/5
18 травня у прес-центрі «Гал-інфо» (вул. Міцкевича, 8) відбулася прес-конференція учасників Відкритого Кубка Львова з мотокросу, який відбудеться вже цієї неділі на Майорівці. Представники ЗМІ отримували відповіді на свої запитання від відомого латвійського мотогонщика Яніса Каркліньша, львівського спортсмена Андрія Шумелди та президента ГО «Мотоклуб «Зазір’я» Володимир Муха.

Спочатку слово надали гостю з балтійського країни. Яніс Каркліньш зазначив, що довго не вагався, коли йому запропонували взяти участь у львівському турнірі.

«Ще тиждень тому був на змаганнях у Польщі. Мені зателефонували і запропонували взяти участь у «Lviv Open Cup» з мотокросу. Довго не думав і пристав на таку привабливу пропозицію, адже цікаво відкривати для себе щось нове. Ніколи не бував в Україні, а тим паче на змаганнях з мотокросу. Хочеться дізнатись, будучи учасником турніру, як тут з цим видом спорту. Мої завдання на турнір? Перш за все, доїхати до фінішу. Таку мету ставлю перед кожним своїм заїздом. Мотокрос – небезпечний вид спорту. Головне, щоб все обійшлось без травм», – сказав латвієць.

Андрій Шумелда – один з опонентів Яніса Каркліньша на турнірі. Львівський мотогонщик, призер аматорських чемпіонатів України з мотокросу своїми силами також допомагає організовувати «Lviv Open Cup», втім, не забуває, що, перш за все, є учасником звітних змагань.

«Справді допомагаю облаштовувати мототрек на Майорівці для того, щоб змагання відбулися на якомога вищому рівні і всі дізнались про те, що мотокрос у Львові розвивається. Траса дійсно хороша. Навіть не сумніваюся в тому, що майорівський мототрек готовий приймати змагання подібного рівня. Щодо моєї участі? Хочу показати максимальний результат, усе, на що здатен. Саме у заїздах з такими серйозними суперниками як Яніс потрібно доводити свою силу. Окрім того, Львів – моє рідне місто, прийде багато знайомих подивитись на мій заїзд. Саме тому викладатимусь на усі 100 %», – зазначив Андрій Шумелда.

Володимир Муха, на правах організатора «Lviv Open Cup» з мотокросу, заявив, що зробить усе можливе, щоб звітні змагання були якомога більш комфортними як для учасників, так і глядачів мототреку на Майорівці.

«Траса на Майорівці дійсно легендарна. Свого часу тут відбувалися дуже престижні змагання. Саме тому на відповідний турнір до Львова запросили найкращих спортсменів. Наразі точно можу казати, що підтвердили свою участь близько 70-ти гонщиків з багатьох областей України, з Латвії, Литви, Молдови. Робимо усе можливе для того, щоб турнір, який відбудеться вже цієї неділі, був комфортним для усіх. Приємно, що цьогоріч допомагає фінансово в організації місто, яке виділило 100 тис. грн. Сумарно для проведення подібних змагань необхідно 250 тис. грн, тому дякуємо спонсорам, які також долучились до організації турніру», – додав президент ГО «Мотоклуб «Зазір’я» Володимир Муха.

Наприкінці прес-конференції Володимир Муха також висловив сподівання на те, що звітні змагання викличуть чималий ажіотаж серед львів’ян та гостей міста, додавши, що мотокрос – видовище, яке не залишить байдужим кожного.

Нагадаємо, що турнір «Lviv Open Cup» з мотокросу відбудеться у неділю, 20 травня, у межах мототреку на Майорівці. Урочисте відкриття змагань заплановано на 11:30, перший заїзд розпочнеться о 12:00.

Наостанок слід додати, що турнір з мотокросу подібного масштабу відбудеться у Львові вперше.

Володимир Дидик, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ