Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Володимир Муха: Мотокрос у Львові люблять. Очікуємо на ще один аншлаг

«Відкритий Кубок Львова» з мотокросу, який відбувся на легендарній трасі «Майорівка» минулого року, став топ-подією спортивного Львова 2018 року.

Престижні міжнародні змагання зібрали не тільки зірковий склад учасників, а й багатотисячну глядацьку аудиторію. За неофіційною інформацією, змагання з мотокросу на власні очі переглянути понад двадцять тисяч поціновувачів мотоциклетного спорту, що, без сумніву, стало рекордом, а ще більше глядачів побачили пряму трансляцію на телеканалі Xsport. Для львів’ян та гостей міста це було щось більше, аніж справжній заряд адреналіну. Здалося б, ці змагання лише «вчора» завершилися, однак пролетів уже рік і ми знову в очікуванні грандіозних змагань з мотокросу у Львові. Детальніше про «Відкритий Кубок Львова-2019» з мотокросу розповів головний організатор змагань, президент ГО мотоклуб «Зазір’я» Володимир Муха.

Володимире, наприкінці лютого в інтерв’ю Ви говорили, що легендарну трасу «Майорівка» невідомі люди засипали будівельним сміттям, більше того, Ви не приховували думки, що «Відкритий Кубок Львова» цього року може не відбутися.

Частина сміття ще залишилася на трасі. На жаль, усього сміття ще не забрали. Відверто кажучи, це не можуть зробити через негоду. Дощі також стають на заваді у підготовці траси до змагань. Незважаючи на це, змагання відбудуться, і це радує. І відбудуться вони з якісною трансляцією на телеканалі Xsport та з призовим фондом для спортсменів.

У якому стані зараз легендарна траса «Майорівка» (вул. Медової Печери)? 

Готуємо її до змагань. На трасі наразі працюють два трактори, однак тут також варто зауважити, що дощі стають на заваді. Нікому не секрет, що уся історія з будівельним сміття ставила нас в часові рамки. Цього року ми мали мало часу на підготовку до змагань.

Щодо самих змагань, то великою перевагою буде постійна мийка мотоциклів, і тут варто додати, що це буде не тільки бак з водою, а мийку мотоциклів організовувати відома фірма. Такий комфорт для мотоциклістів можна побачити не на кожних змаганнях.

Яка географія учасників «Відкритого Кубка Львова» з мотокросу у цьому році?

Звісно, будуть, не тільки учасники з України, а й з-за кордону. Зараз також наполегливо працюємо у цьому напрямку, оскільки ще чекаємо на підтвердження деяких учасників з різних країн. Попередньо своє «добро» на участь дали спортсмени зі Словаччини, Білорусі, Молдови, Словенії, Чехії та звісно ж з України. До слова, у цьому році ми збільшили кількість класів і зокрема серед ветеранів зробили дві вікові групі (клас ветеран 1 і клас ветеран 2) Аматори також матимуть окремі свої заїзди. Вони виступатимуть у класах аматор mx1 і mx2  Професіонали виступатимуть у категорії Open і mx2. Різниця у класах між ветеранами та професіоналами полягає у двигуні мотоцикла. Звісно, виступатимуть на змаганнях і відомі та титуловані гонщики, однак іх імена наразі тримаємо в таємниці.

Львів’яни, мабуть, очікуватимуть медаль від Олега Крука.

Олег дійсно буде фаворитів у своєму заїзді, тому львів’яни можуть робити ставку на цього спортсмена. Він виступатиме у категорії Open серед професіоналів. Загалом львів’яни братимуть участь у всіх класах.

Минулого року «Відкритий Кубок Львова» з мотокросу відвідала величезна група вболівальників. Чи очікуєте глядацький аншлаг цього року?

За даними міської ради минулого року змагання відвідали майже 20 тисяч глядачів. Очікую, що і цього року львів’яни та гості міста нас підтримають. У Львові мотокрос люблять, тому очікуємо на ще один глядацький аншлаг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ