Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Відомі хірурги зі США прооперували у Львові 20 дітей з вадами обличчя

У Львові впродовж п’яти днів перебувала команда лікарів зі США на чолі з відомою хірургинею Оксаною Джексон, які допомагали українським дітям із вродженими та набутими вадами обличчя. За цей час у дитячій лікарні святого Миколая медики провели 50 консультацій та 20 складних операцій, – інформує ЛМР.
Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая

Це вже другий візит відомої американської хірургині українського походження Оксани Джексон та її команди до дитячої лікарні святого Миколая у Львові. Впродовж п’яти днів перебування у Львові іноземні спеціалісти консультували та коригували вади обличчя маленьким пацієнтам з різних куточків України. Найменшій дитині – 4 місяці, найстаршій – 17 років.

Також Оксана Джексон та її команда допомогли уже дорослій дівчині, та прооперували однорічну пацієнтку Віку, яку спеціалісти львівської лікарні ведуть з другого дня життя. 

«Дівчинка Віка – з Тернопільщини. Вона народилася з розщілиною губи і невеличкою деформацією вушка. Скоригувати цю ваду раніше наші лікарі не могли, бо спершу мали вирішили проблему, яка загрожувала її життю. Дитина народилася з атрезією стравоходу – це вроджена вада розвитку, під час якої орган поділений на кілька сегментів, що не зʼєднані між собою. Новонароджена не могла дихати та їсти. Наші хірурги змогли виправити цю патологію. І тепер спільно з американськими колегами взялися скоригувати і вроджену ваду обличчя», - пояснює Андрій Дворакевич, керівник Центру хірургії лікарні святого Миколая.

Лікарі зʼєднали кутики губ дівчинки та виконали пластику вушка. Операція минула добре. Коли Вікторія виросте, їй потрібно буде виконати ще одне втручання – на щелепі.

Загалом американсько-українська команда хірургів виконала 20 складних операцій. Однією із найскладніших була реконструкція вуха. Лікарі працювали з різноманітними вадами обличчя: розщілини губ і піднебіння, та зумовлені цими патологіями розлади мовлення, синдром Поланда, деформації носа та вух, лицьовий параліч, ліпоми, вроджені невуси, опіки та шрами.

«Приїзд наших американських колег – це як стрибок у розвитку пластичної хірургії вроджених вад обличчя у дітей. Цього разу нашій американсько-українській команді вдалося не лише прооперувати 20 пацієнтів, а й передати найсучасніший досвід таких операцій лікарям-інтернам, які також зовсім скоро зможуть виконувати навіть найскладніші втручання дітям», - підсумовує візит Андрій Дворакевич, керівник Центру хірургії лікарні святого Миколая.

Найближчим часом співпраця з американськими колегами продовжиться вже у США. У квітні перша група львівських лікарів-інтернів поїде на стажування до Філадельфії у місцеву дитячу клініку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ