Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відтепер у Львові відзначатимуть „Шляхетну львівську родину”

Депутати Львівської міської ради сьогодні на сесії ЛМР прийняли ухвалу Про затвердження Положення про почесні відзнаки територіальної громади Львова. Підтримали дане рішення 73 депутати Львівської міської ради. Ухвала прийнята з метою впорядкування нагородження почесними відзнаками територіальної громади м. Львова.
«Міська рада визначає родину, яка живе у Львові, працює для Львова. Це не якісь одноразові досягнення, а ті, які формувалися десятиліттями. Ми хочемо показати приклад такої родини, яка працює на благо громади», - зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.
За словами Косіва, попередня ухвала ЛМР потребувала внесення певних коректив, які сьогодні і були внесеними. Зокрема, тепер у роботі робочої групи, які визначатиме переможців, будуть брати участь керівники фракцій Львівської міської ради.
«Як правило, званням «Почесний громадянин міста Львова» нагороджуються не мешканці Львова. Це пов’язано із тим, що нагороджуються люди, які зробили свій вагомий внесок в історію зокрема рідного міста, однак можуть проживати скажімо у Франції чи Німеччині», — сказав Косів.
Він також відзначив, що заявки будуть прийматися до 31 березня. Їх подавати мають право Громадські організації, спілки, тобто такі організації, які можуть рекомендувати міста нагороджувати тих чи інших людей. Щодо звання «Шляхетна львівська родина», то як відзначив Косів, ідеться не про родини міста Львова, які зробили щось визначне для міста за останній рік. «Дане звання введено, щоб вшанувати родовід сім’ї, дух життя, культуру та традиції», — сказав він.
«Шляхетній львівській родині» вручатимуть диплом і цінний подарунок та занесуть до Книги пошани міста Львова.
Він також додав, що кількісних обмежень у подачі заявок немає і цілком можливий варіант, що буде допущено і 2 родини на одне звання.  
Нагадаємо, що окрім звання «Шляхетна львівська родина» для мешканців міста є звання «Почесний громадянин м. Львова» та «Львів’янин року».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ