Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Вільха-М" та "Вільха-Р" пройшли випробування на Одещині

Реактивні системи "Вільха-М" та "Вільха-Р", які розроблені у тісній співпраці кластеру високоточної зброї та боєприпасів "Укроборонпрому", успішно пройшли випробування на одному з військових полігонів Одещини.

Під час серії запусків були перевірені тактико-технічні характеристики ракет, систем наведення та можливості модернізованої "Вільхи" знищувати цілі за мінімальний час після отримання завдання на ураження.

"Підприємства "Укроборонпрому" вже завершують основні етапи випробувань реактивних систем "Вільха-М" та "Вільха-Р". Ці системи є модернізацією "Вільхи", яка вже знаходиться у серійному виробництві. Модернізації направлені на збільшення дальності польоту, підвищення точності, використання нових  конструкторських рішень та матеріалів, що підвищує загальну ефективність цієї високоточної зброї", – заявив Генеральний директор Концерну Павло Букін під час випробувань.

"Випробування пройшли успішно, і ми готуємося до того, щоб з серпня по жовтень провести державне випробовування і поставити їх на озброєння Збройних Сил України.  Це ефективна зброя, яка сьогодні для нас дуже потрібна", – повідомив Міністр оборони України Степан Полторак за результатами стрільб.

Таким чином, українська армія вже найближчим часом може отримати модернізовані версії нової високоточної зброї, яка забезпечує знищення противника на дальності у 130 км першим пострілом.

Окрім того, у рамках цих випробувань планується провести вогневі випробування  ракетного комплексу "Нептун" з крилатою ракетою Р-360, яка здатна знищувати цілі на відстані у 300 км. Під час пуску буде завершено випробування головки самонаведення крилатої ракети в умовах складного маневрування при наведенні ракети на ціль.

Створення "Вільхи" та "Нептуна" у максимально стислі строки стало можливим завдяки високому професіоналізму фахівців багатьох підприємств "Укроборонпрому", зокрема ДККБ "ЛУЧ", ДАХК "АРТЕМ" та ДП "Жулянський машинобудівний завод "ВІЗАР".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ