Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Вітчизняні та міжнародні експерти обговорили земельну реформу в Україні

За сприяння Держгеокадастру відбувся круглий стіл «Чотири етапи земельної реформи в Україні: очікувані і фактичні результати. Узагальнення досвіду та аналіз наслідків». Повідомили Гал-інфо в прес-службі Держгеокадастру.

Незалежна Група Макроекономічного Аналізу та Прогнозування за підтримки Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру організувала зустріч експертів для обговорення динаміки та результатів попередніх етапів земельної реформи в Україні.

Це перший з серії круглих столів, що відбудуться протягом найближчих трьох місяців та будуть присвячені реформуванню земельних відносин в Україні.

У обговоренні взяли участь відомі експерти галузі земельних відносин України, провідні науковці, фахівці міжнародних організацій, Єврокомісії, Світового банку, посадовці Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, члени комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, представники громадськості та журналісти. Загалом до дискусії долучились більше 40 учасників.

Учасники узагальнили існуючий досвід та проаналізували основні наслідки чотирьох етапів реформування земельних відносин в Україні за період незалежності.

Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк у своєму виступі наголосив на необхідності формування стратегічного бачення подальшого впровадження земельної реформи. «Назріла нагальна необхідність розробки концепції земельних відносин до 2020 року. Ми маємо свідомо обрати модель розвитку та працювати в рамках цієї моделі. Я противник копіювання та використання готових рішень – навіть найпрогресивніші закордонні практики мають бути адаптовані до природно-кліматичних, геополітичних, соціальних та економічних умов в Україні. Наше завдання – спираючись на експертне та наукове середовище розробити прозору європейську систему земельних відносин з урахуванням цих факторів», – відзначив він.

З основними тезами виступів та презентаціями доповідачів та учасників круглого столу можна ознайомитись на сайті IMFGroup.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ