Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Війна проти ХАМАСу коштуватиме Ізраїлю понад $50 мільярдів

У міністерстві оцінку в 200 млрд шекелів, що становить близько 10% ВВП Ізраїлю, вважать «оптимістичною»

Фото: Depositphotos

Для Ізраїлю війна з ХАМАСом у секторі Гази обійдеться, за попередніми оцінками, у 200 мільярдів шекелів (51 мільярд доларів).

Про це повідомляє Укрінформ.

Фінансова ізраїльська газета Calcalist опублікувала прогноз, посилаючись на попередні дані Міністерства фінансів Ізраїлю. Ця оцінка базується на припущенні, що війна з ХАМАС триватиме від 8 до 12 місяців, без участі ліванської «Хезболли», Ірану чи Ємену. Також враховується умова, що близько 350 тисяч мобілізованих резервістів незабаром повернуться до роботи.

У міністерстві оцінку в 200 млрд шекелів, що становить близько 10% ВВП Ізраїлю, вважать «оптимістичною». Зазначається, що половина витрат припадає на оборону, що становлять близько 1 млрд шекелів на день. Ще 40-60 млрд шекелів становитиме втрата доходів, 17-20 млрд – компенсація бізнесу і 10-20 млрд шекелів - реабілітація постраждалих.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ