Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Військова операція Туреччини у Сирії: курди оголосили примусову мобілізацію усіх чоловіків

Коаліція "Сили демократичної Сирії" (СДС), основу якої складають воєнізовані курдські загони, оголосила про обов'язкову мобілізації чоловіків у віці до 42 років для участі в бойових діях проти турецьких військ на північному сході Сирії.

Про це повідомив телеканал Al Ekhbariya, передає Прямий.

За наявними даними, СДС в прикордонній з Туреччиною зоні "ввела примусову мобілізацію в свої загони всіх курдських чоловіків у віці до 42 років". Вказується, що рекрути будуть направлятися в формування, які беруть участь в боях проти турецьких військових частин і груп збройної сирійської опозиції на північному сході Сирії.

9 жовтня коаліція СДС оголосила про загальну триденну мобілізацію в очікуванні можливої операції турецьких військ у прикордонній зоні. У той же день Туреччина оголосила про проведення на півночі Сирії операції "Джерело миру", яка почалася з авіаударів ВПС по позиціях курдських формувань.

Метою є створення там буферної зони, куди за задумом Анкари, зможуть повернутися з Туреччини сирійські біженці.

Нагадаємо, раніше США, Євросоюз, Ліга арабських держав та генсек ООН засудили початок військової операції Туреччини "Джерело миру" на півночі Сирії.

Нагадаємо, 7 жовтня, турецька авіація завдала удару по базі курдів із опозиційних Демократичних сил Сирії в сирійській провінції Хасеке.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара готова відкрити кордон у Європу для біженців, якщо найближчим часом у Сирії для них не буде створена безпечна зона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ