Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військова прокуратура Львівського гарнізону відреагувала на публікацію Гал-інфо

У мережі Інтернет у статті під назвою «Бійці підозрюють свого медика у непрофесійності» розповсюджена недостовірна інформація щодо ненадання військовослужбовцям 3-го окремого батальйону 24 окремої механізованої бригади медичної допомоги фельдшером медичного пункту – т.в.о. начальника медичної частини батальйону сержантом К. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Далі у повідомленні сказано: "Невідкладно відреагувавши на це повідомлення, військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону України дослідила стан дотримання вимог чинного законодавства щодо належного грошового, речового та медичного забезпечення.

Під час розмов на особистому прийому бійці батальйону жодних скарг щодо неналежного забезпечення не заявили. Навпаки зазначили, що жодних претензій, викладених у статті, до виконання службових обов’язків з боку сержанта К. у них немає. Усе є надуманим і охарактеризували співслужбовця-медика виключно з позитивної сторони.

«Держава в особі Міністерства оборони України забезпечує нас належним грошовим, речовим та медичним забезпеченням. Грошове забезпечення нараховується вчасно і без затримок», – повідомили військовослужбовці 3-го окремого батальйону 24 ОМБр.

Таким чином, підстав для прокурорського втручання немає".

Ця інформація прес-служби військової прокуратури Західного регіону України потребує коментаря. Отож, 3 серпня Гал-інфо поширило повідомлення «Бійці підозрюють свого медика у непрофесійності», у котрому солдат Анжела Михайлівна Чонка звинуватила начальника медичної частини Світлану Копенкіну у тому, що та відмовляється надавати військовослужбовцям належну медичну допомогу. Відтак, Гал-інфо висловлює подяку військовій прокуратурі за невідкладну реакцію.

Хочеться вірити, що військовослужбовці 3-го окремого батальйону 24 окремої механізованої бригади справді мають належне грошове, речове та, особливо, медичне забезпечення. Переконані, що наша публікація посприяла цьому.

Також сподіваємось, що працівники прокуратури провели особистий прийом і з Анжелою Чонкіною.

Водночас хочемо підтвердити: після публікації у солдатів згаданої частини, як мінімум, поменшало проблем із одержанням скерувань на лікування у госпіталі. Цю інформацію нам підтвердив ще один солдат. Ім`я його не називаємо, щоб знову не провокувати командирів на банальну помсту, посилену візитом прокурорів. Розуміємо, що в армії багато проблем, але брак елементарного людського ставлення до рядових ніщо не може виправдати.         

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ