Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівських школярів вчать стріляти та надавати домедичну допомогу

Учні 9-11 класів Львова отримують базові навички стрільби та надання першої медичної допомоги на військовій базі Нацгвардії.

Як правильно зупинити велику кровотечу та тримати в руках автомат дітей вчать у військовій частині 3002 Національної гвардії України. Інструктори розповідають школярам про структуру зброї та про те, як із неї стріляти. 

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

“Всі діти від нас отримали “задовільно”, адже це перші стрільби. Проте не скажу, що стріляють погано, а навпаки: дуже влучно. Зараз важливо їх навчити правильно тримати зброю, аби вони не травмувалися самі і знали, як із нею поводитися. Також помітили, що дівчата більш вправні і влучні”, - зазначив начальник відділення військового вишколу Ільницький Олександр.

Школярам демонструють також медичне устаткування та розказують, як надати першу допомогу при великих ранах та кровотечах.

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

“Зараз все змінилося і, на щастя, сучасна медична допомога стала якіснішою. Діткам показуємо, як користуватися турнікетом (ред. якісніший аналог джгута) і це потрібні знання, які можна використати припустимо під час автомобільної аварії або інших не військових ситуацій”, - розповідає інструктор з бойової підготовки напрямку тактичної медицини Назар. 

Як зазначила керівниця управління освіти Львова Леся Васюта, за ініціативи міста такі навчання будуть проводитися по всіх школах Львова.

“В рамках програми підготовки населення Львівщини та Львова до національного спротиву один із пунктів - це навчання учнів 9-11 класів домедичної допомоги та стрільби з пневматичної зброї або в електронних тирах. Навчання триватимуть три дні. Окрім цього, будемо вести переговори з іншими військовими частинами, аби вони також приймали дітей на такі навчання, адже всі школи Львова будуть залучені до такої підготовки. 

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

Ця програма напрацьована на 2022-2024 роки, впродовж яких львівських школярів будуть навчати домедичної допомоги та навичок поводження зі зброєю. Головне - це навчити, як вберегти своє життя, життя своїх близьких та діяти в стресових ситуаціях”, - підсумувала Леся Васюта.  

Довідково: у 18 закладах освіти Львівської міської територіальної громади є спеціальні приміщення, тири, де можна проводити навчання зі стрільби. Відповідно, учні шкіл, які знаходяться неподалік, будуть відвідувати ці тири та отримувати практичні навички.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ