Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовослужбовці ЗОКу не можуть піти у запас через те, що міністр оборони не підписує їхні рапорти на звільнення

Близько 300 військовослужбовців ЗОКу не можуть піти у запас через те, що міністр оборони не підписує їхні рапорти на звільнення — повідомив журналісам полковник Ярослав Маручак. За його словами, у вересні 2006 року військові написали рапорти на звільненя з лав Збройних сил України за станом здоров’я та у зв’язку із реформуванням ЗСУ.
Згідно із законом, міністр мав би підписати ці рапорти упродовж двох тижнів, з моменту, коли вони потрапили до Міноборони, однак ще до сьогодні доля військовослужбовців залишається невідомою.
«Згідно з постановою військово-лікарської комісії, ми визнані непридатними для військової служби. Наші захворювання пов’язані з участю у бойових діях, нам важко ходити на службу, і ми не можемо повноцінно виконувати своїх обов’язків. Через те, що нас не звільняють з лав ЗСУ виникають проблеми з лікуванням у цивільних закладах», — наголостив Ярослав Маручак.
Як переконані військові, їх не хочуть звільняти з лав Збройних сил через те, що 31 жовтня 2006 року їх посади скорочуються, і якщо до цього часу військових не звільнять з лав Збройних сил України вони втрачають належні їх компенсації, зокрема, грошове забезпечення військових зменшується в середньому на 800-1000 гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ