Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовий жарт на $2 млн: У Китаї оштрафували гумористичне об'єднання

Влада Китаю оштрафувала одне з найвідоміших у країні гумористичне обʼєднання Xiaoguo Culture на 14,7 мільйона юанів (2,13 млн доларів США). Їх звинуватили в "заподіянні шкоди суспільству" через жарт про китайську армію.

Про це повідомляє Reuters.

Жарт прозвучав у стендапі коміка Лі Хаоші, який виступає під псевдонімом House. Він сказав, що взяв з вулиці додому двох бродячих собак, а погоня його псів за білками нагадала йому фразу "мати гарний стиль роботи, вміти битися і вигравати битви". Це гасло лідер КНР Сі Цзіньпін використовував у 2013 році для характеристики китайської армії.

Один із глядачів, який був на виступі Лі Хаоші в Пекіні 13 травня, назвав жарт принизливим для армії Китаю. Після цього ролик з коміком став вірусним у китайських соцмережах.

"Ми ніколи не дозволимо будь-якій компанії чи людині використовувати столицю Китаю як сцену для безпідставного наклепу на славний імідж армії Китаю", — заявили в Пекінському підрозділі Міністерства культури та туризму Китаю. І додали, що тепер Xiaoguo Culture заборонять проводити будь-які шоу в Пекіні.

Водночас Xiaoguo Culture заявила, що розірвала контракт з Лі Хаоші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ