Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Гліб (Лончина) переконаний, що асиміляція є неминучою для усіх мігрантів

Владика Гліб (Лончина), Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії, Іспанії і Ірландії переконаний, що асиміляція — це неминуча доля усіх мігрантів, — про це він повідомив сьогодні, 14 червня 2006 року, під час веб-конференції на офіційній веб-сторінці УГКЦ.
«Коли людина знаходиться у чужому середовищі, ще й діти, ходять там до школи, або просто народжуються за кордоном, тоді неминучим є те, що люди, а особливо їхні діти та внуки, звикають до тієї землі, вважаючи її вже своєю, — наголосив Владика Гліб (Лончина). — Післаництво Церкви — це подбати, щоби люди не відчужувалися від Бога, від своєї Церкви і тому Церква дбає про духовне виховання вірних та не занедбує і культурного та національного аспекту». За його словами, при церквах організуються школи, проводиться робота по сприянню організаційному життю вірних.
«Найбльше залежить від батьків, щоб самі не відчужувалися від свого народу та прищеплювали дітям любов до своєї Церкви і свого народу, — додав Владика Гліб (Лончина). — Ця праця вимагає велетенських зусиль і є вона можлива, коли є добра воля. Доказом цього є існування українських громад в багатьох країнах світу. Церква підтримує свій народ усюди, де він поселяється».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ