Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Ігор (Возьняк) у річницю своєї інтронізації розповів про досягнення Львівської Архієпархії та плани на майбутнє

Після перенесення осередку глави УГКЦ до Києва Владика Ігор (Возьняк), Архієпископ Львівський, відчув велику відповідальність у душпастирській роботі — про це він заявив сьогодні, 9 листопада 2006 року, під час прес-конференції.

«Я відчув велику відповідальність, яка на мене лягла, — зазначив Владика Ігор Возьняк. — Раніше усі великі справи вирішував Блаженніший Любомир Кардинал Гузар. Є багато справ, які важко вирішити, і тоді я звертаюся до Бога з молитвою».
Сьогодні — річниця інтронізації Архієпископа Львівського і Високопреосвященний Владика Ігор розповів про досягнення Львівської архиєпархії за цей рік.
«Серед основних заходів, які нам вдалося здійснити цього року є відзначення 60-ї річниці Львівського псевдособору; організація катехетичних місій; відзначення 250-річчя від дня народження митрополита Антона Ангеловича. Також я відвідав лікарні Львова у День хворого. Відбулася проща до Страдчу. Відбулися зустрічі зі студентами УКУ та Банківського інституту. Окрім того, у Львівській Архиєпархії відзначили 5-ту річницю візиту в Україну Папи Римського Івана Павла II. Відслужили молебень для вчителів, лікарів та банкірів. Також готується дуже важлива для нашої церкви книга «Катехизм» для організації якої ми запросили спеціалістів з Риму», — розповів Архієпископ Львівський.
Відповідаючи на запитання «Гал-info» Владика Ігор (Возьняк) зазначив, що своїм головним досягненням вважає організацію курсів для священиків.
Окрім здобутків Львівської Архієпархії, Владика Ігор назвав також проблеми, які ще залишаються, зокрема, виділив одну з головних проблем УГКЦ — рух лефевризму.
«Що стосується планів на майбутнє, то ми плануємо продовжити вишкіл священиків. Також я хочу звернутися до наших священиків, щоб у час Різдвяного посту та Різдва зосередили увагу та провадили духовні справи».
Владика Ігор був обраний Архієпископом Львівської архієпархії згідно із рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, який проходив 5-12 жовтня 2004 року; 10 листопада 2005 року в Архікатедральному соборі Святого Юра відбувся чин введення на престол нового Архієпископа Львівського.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ