Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Ігор (Возьняк) звернувся до медичних працівників з нагоди Дня медика

З  нагоди Дня медика, який відзначають 18 червня, до медичних працівників звернувся Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), архиєпископ Львівський, — повідомляє прес-служба Львівської архієпархії УГКЦ.
«Достойні працівники у сфері здоров’я: лікарі, викладачі вищих та нищих медичних інституцій, медичні сестри й брати, працівники лікарень, — йдеться у зверненні. — Допомога лікарів походить від природи ліків, але не від їх сили; Христова сила не така: Він не лікував ліками, але користувався ними як знаками. Ліками було його слово. При таких актах зустрічі з людиною Господь часто домагався віри, щоб в такий спосіб допомагати. Лікарі роблять це в інший спосіб, користуючись віковічним досвідом, а також своїм даром, отриманим від Бога».
«Церква бажає, щоб у лікаря були не тільки чисті та спритні руки, швидкий розум, але щоб такі працівники дбали про чистоту свого сумління та серця. Для цього потрібно користуватися такими практиками як щоденна молитва, Тайна Сповіді та Пресвятої Євхаристії, читання Святого Письма, релігійних книжок та журналів. Лікар не може залишитись сам із складними медичними проблемами. Допомогою у дозріванні до об'єктивних моральних критеріїв є зв'язок із Богом та людьми завдяки правді і добру», — зазначив Владика Ігор (Возьняк).
«Сердечно вітаю усіх Вас, достойні захисники життя та працівники сфери охорони здоров'я! Бажаю Вам гідно виконувати Ваші надзвичайно відповідальні обов'язки: служіння ближньому, а тим самим Богові! Хай Господь дає Вам цілющих рук, та милосердного серця! Бажаю Вам успіхів у особистому та родинному житті! Хай обминають Вас хвороби, а здоров'я, щоб не залишало Вашої особи! Хай Боже благословення буде завжди з Вами», — додав він.
У неділю, 18 червня 2006 року Україна відзначатиме День медика.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ