Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Юліян Ґбур привітав представників мас-медіа з Днем соціальної комунікації, який УГКЦ відзначає 4 червня

4 червня Українська Греко-Католицька Церква відзначає День соціальної комунікації. З цієї нагоди Голова Митрополичої комісії соціальної комунікації УГКЦ Владика Юліян Ґбур привітав представників мас-медіа в Україні. Про це повідомили в Секретаріаті Митрополичої комісії соціальної комунікації УГКЦ.
Текст привітання подаємо нижче.
„Дорогі співпрацівники, працівники сфери соціальної комунікації!
Завдяки технологічному прогресові людство отримало нові засоби комунікації, з допомогою яких може обмінюватися інформацією, передавати культурні та духовні цінності. Цей світ комунікацій постійно розвивається, даруючи нам усе складніші інструменти, відкриваючи нові можливості для спілкування між людьми, країнами, континентами. Ось чому ЗМІ відіграють надзвичайно важливу роль у сучасному світі та постійно зміцнюють свої позиції.
Кожна професія є важливою і вносить свою лепту в гармонійне існування світу. Але важливо усвідомити суть свого покликання і те завдання, яке стоїть перед представниками будь-якої професії. Взявши до уваги ту роль, яку відіграють засоби масової комунікації у житті сучасного світу, краще зрозуміємо покликання всіх тих, хто обрав професію журналіста. Ви несете людям свіжу інформацію, подаєте нові знання, розкриваєте культурні та духовні вартості. Ви наповнюєте змістом медіа-простір.
Дуже часто ваша позиція має неабиякий вплив на формування поглядів тих людей, до яких линутиме творіння ваших рук. Від журналістів залежить, який настрій матиме людина протягом дня, адже на неї вже від самого ранку впливають різні засоби масової інформації. Те, що пропагуєте своєю професійною діяльністю, може сформувати стиль життя адресатів.
Усвідомивши вагу свого слова, ви повинні подбати про те, щоби медіа-продукція була сповнена справжніми цінностями -- інтелектуальними, культурними, духовними. Всі зусилля треба спрямувати на забезпечення інтегральності й гармонійності людської особи та повноти її життя. Для цього необхідно дивитися на людину як на цілісне єство й дбати про забезпечення не лише її фізичних, але й духовних потреб.
У цьогорічному посланні з нагоди Дня засобів масової комунікації Папа Венедикт XVI каже, що особливо важливою є необхідність підтримувати подружжя і родинне життя, оскільки саме на них базується кожна культура й кожне суспільство. Співпрацюючи з батьками, ЗМІ можуть посприяти процесові належного виховання дітей, пропагувати конструктивні моделі людського життя й любов. На цій виховній ролі хочеться наголосити найбільше, оскільки 2006 рік наша Церква проголосила роком захисту духовного світу дитини.
Нехай милостивий Господь благословить вашу працю і перетворить її в неоціненний скарб для всіх тих, хто користатиме з неї! Нехай дасть вам сили помножити таланти, які ви отримали, та принести плід на прославу Творця і на добро кожної людини!”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ