Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Юліян Ґбур звернувся до вірних УГКЦ з приводу 60-х роковин Львівського псевдособору 1946 року

Владика Юліян Ґбур 1 березня 2006 року оприлюднив звернення з приводу 60-х роковин Львівського псевдособору 1946 року. Владика Юліян Ґбур підкреслив, що „незважаючи на переслідування і зовнішнє знищення церковних структур, Церква існувала і несла у душі вірних надію на Боже милосердя”. Про це повідомив о. Павло Худ, прес-секретар Стрийської єпархії УГКЦ.
„Жоден з нас не здатен підрахувати втрати, які зазнали духовенство і вірні того періоду, – говориться у зверненні. – З певністю лише можна говорити, що наша Церква є Церквою мучеників та ісповідників, які вмирали з надією на воскресіння Божої правди”.
Особливу увагу у Зверненні присвячено участі вірних у відбудові Церкви як „живого організму віри, в якому кожен має своє завдання”. Владика закликав вірних бути відкритими до нових викликів, які стоять перед Церквою в сьогоденні. „Не можна порівнювати часи тривалої і небезпечної боротьби із сьогоденням, коли Церква діє відкрито та впевнено займає своє місце в новітній історії українського християнства. Те, що було неможливим колись, є реальністю тепер. Це треба брати до уваги і не закриватися в собі, творячи власне підпілля”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ