Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Юліян Ґбур звернувся довірних з нагоди проведення неперервної молитви за родини

Стрийська єпархія вже четвертий рік поспіль ініціює неперервну молитву за родини. Необхідний матеріал для її проведення готує єпархіальна Катехитична комісія. За словами Владики Юліяна Ґбура, „молитовна естафета протягом 2003-2005 років у Києво-Галицькій митрополії УГКЦ сприяла поглибленню молитовного життя наших родин”. Текст звернення Преосвященного Владики Юліяна Ґбура, Єпарха Стрийського УГКЦ з нагоди проведення неперервної молитви за родини наводимо нижче:
„Українська греко-католицька церква велику увагу приділяє питанню турботи та піклування про родину. Наша Церква проголосила 2003 рік Роком Родини. Однак його відзначення продовжувалося протягом 2004-2006 років. Тим самим Церква намагалася привернути увагу вірних та всього суспільства до різноманітних аспектів функціонування родини та проблем, з якими вона сьогодні зіштовхується.
Невід’ємним елементом відзначення Року родини є постійна молитва. Починаючи з 2003 року, Катехитична комісія Стрийської єпархії проводить безперервну молитву за українську родину і випрацювала для цього необхідний методичний матеріал.
У 2004 році вірні УГКЦ молилися за захист гідності та святості сімейного життя, прославу Патріарха Йосифа і Митрополита Андрея Шептицького та за чесні і справедливі вибори Президента України. 2005 рік був роком молитви за духовний розвиток родин українського народу, зростання кількості покликань до богопосвяченого життя та єдність між християнами. Приємно відзначити, що у 2005 році Вища рада монаших настоятельок підтримала пропозицію безперервної молитви. До цієї молитовної акції були залучені всі чоловічі та жіночі монаші спільноти в Україні.
Молитовна естафета протягом 2003-2005 років у Києво-Галицькій Митрополії УГКЦ сприяла поглибленню молитовного життя наших родин. Проведення спільної молитви протягом лише трьох років дало щедрі плоди. Так, відповіддю на безперервну молитву в Україні є Божа благодать - відновлення єдиної української національної свідомості та утвердження ідентичності народу, захист права власного вибору, пошук дороги життя без гріха тощо. Усвідомлюючи актуальність релігійно-національної та сімейної проблематики, необхідно привернути увагу найбільшого числа вірних УГКЦ і всього українського народу до плекання особистої і спільної молитви.
У 2006 році молитовна естафета відбуватиметься за тим самим методом і триватиме до 31 грудня 2006 року. Мета безперервної молитви - згуртування якомога більше християн для спільної молитви, особливо в сім’ях та цілих родинах. Вірні, об’єднані у молитовні групи, мають своїм прикладом показати шлях до Христа і засвідчити, що вони не є байдужими до майбутнього нашої Церкви і Держави. Взірцем спільної молитви за добру долю українського народу та його захист від різних ворогів стали усі конфесії традиційних Церков в Україні на майдані Незалежності в Києві 22 листопада - 26 грудня 2004 року. Зі свого боку молитва за Україну на Майдані об’єднала християн українських Церков і породила хвилю високого духовного піднесення в народі.
Віримо, що Господь Бог щедро поблагословить усіх учасників безперервної молитви, а через них подарує мир і спасіння кожній сім’ї та родині в нашій державі і всьому світі.” Про це повідомила прес-служба Стрийської єпархіїї УГКЦ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ