Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВНЗ будуть перевіряти та коригувати середній бал атестата вступників

Міністерство освіти і науки звернулось до приймальних комісій закладів вищої освіти з проханням забезпечити перевірку середнього бала атестата вступників та невідкладно коригувати його показники за умов неправильного його зазначення. Відповідний лист підписаний заступником міністра Юрієм Рашкевичем, - Освіта.ua.

Зокрема, у відомстві зазначають, що до МОН надходять звернення щодо неправильного зазначення та відмови від коригування середнього бала атестатів випускників з боку відповідальних працівників окремих закладів вищої освіти.

У МОН, посилаючись на Порядок подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі, наголошують, що середній бал додатка до атестата обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до атестата оцінок.

Також у відомстві зазначають, що саме приймальна комісія має здійснювати перевірку середнього бала документа, акцентуючи увагу на тому, що достовірність внесених даних є принципово важливою для забезпечення справедливого розподілу місць державного замовлення.

«Просимо керівництво приймальних комісій забезпечити перевірку приймальними комісіями середнього бала атестату вступників. Крім того, у разі звернення від приймальних комісій інших закладів вищої освіти просимо невідкладно коригувати показники середнього бала за умов неправильного його зазначення з метою забезпечення конституційного права вступників на рівний доступ до отримання вищої освіти на конкурсних засадах», - підкреслили у Міносвіти.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ