Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Водії АТП №1 не отримують зарплату, - Гринда

Депутати Львівської міської ради вимагають від виконавчих та правоохоронних органів вжити невідкладних заходів, щоб усунути порушення законодавства про працю та відновити виплату заробітної плати працівникам комунального підприємства АТП №1. Про це сьогодні, 22 березня, під час сесії Львівської міської ради заявив голова комісії інженерного господарства, транспорту та зв'язку Іван Гринда.

Як повідомив депутат, 20 березня на розгляд постійної комісії інженерного господарства, транспорту і зв'язку Львівської міської ради надійшла колективна скарга працівників АТП- №1 на дії адміністрації цього підприємства.

«Водії АТП №1 стверджують, що їм досі не виплатили заробітну плату за лютий цього року. Окрім того, вони зазначають, що виплату заробітної плати затримують систематично, ще й не виплачують авансу та відповідних надбавок за роботу у святкові та вихідні дні. Слід зазначити, що безпідставна невиплата заробітної плати чи іншої установленої законом виплати громадянам більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації, є підставою для притягнення до юридичної відповідальності згідно з положенням Кодексу законів про працю України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України.

"Свобода" вимагає від виконавчих органів вжити невідкладних заходів, аби усунути порушення законодавства про працю та відновити виплату заробітної плати працівникам комунального підприємства АТП №1, і перевірити, чи є у фактах, викладених у колективній скарзі працівників комунального підприємства АТП №1, ознаки дисциплінарних, адміністративних правопорушень або ознаки злочину з боку керівництва цього підприємства», – заявив Іван Гринда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ