Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Воду для душових у Львівській міській раді будуть гріти бойлерами

Сьогодні 29 травня на брифінгу директорка департаменту адміністративних послуг Валентина Бартошик розповіла деталі цієї ініціативи.
Ілюстративне фото

“Протягом останніх декількох років у Ратуші проводять ряд робіт, зокрема на першому поверсі буде проведено поточний ремонт туалетних кімнат. У туалетних кімнатах буде виділено окремо 2 метри під душові. Ми робимо поки що всього декілька душових, тому що ще насправді побачимо, яка в них буде необхідність. Але це базова річ, яку абсолютно доцільно і нормально облаштовувати. Тим паче зараз період пандемії, і велотранспорт є особливо зручним, безпечним видом транспорту, до того ж він екологічний. Щодо функціонування душових та нових туалетних кімнат, то працюватимуть вони у звичайному режимі. До Ратуші вільний доступ і кількість людей, які відвідують туалетні кімнати становить сотні людей. Звісно на період карантину доступ обмежений, але коли обмеження завершаться, відвідувачі зможуть користуватися тими приміщеннями. Душові кабінки будуть закриті, для них зроблять певні обмеження, але будь-хто, хто працює у Ратуші зможе ними користуватися. А ось туалетні кімнати будуть у вільному доступі”, - пояснила Валентина Бартошик.

Загальна вартість проєкту - 753 тисячі. Ця вартість була запропонована у результаті тендерних закупівель. Будуть проводити демонтажні роботи, встановлять необхідне обладнання для відведення води, для вентиляції. Також встановлять нові унітази, рукомийники, покладуть плитку та проведуть освітлення. Вода у душових буде грітися бойлерами.

Загалом роботи заплановані до кінця червня - початку липня. Усе буде залежати від того, у якому стані перебувають внутрішні комунікації, та від фінансування.

Щодо залучення у цей проєкт Львівавтодору, Валентина Бартошик прокоментувала ситуацію так: “У лютому був прийнятий план сталої мобільності розвитку міста, і згідно з цим планом йде акцент на розвиток велоінфраструктури. Тому сприяння і заохочення людей використовувати велосипеди є абсолютно нормальним”.

Начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, який вже близько 7 років добирається до роботи велосипедом, щодо того чи будуть душові популярними, зазначив: “Опитування я звичайно не проводив, але, як на мене, насправді це опція, якою багато людей хотіли б користуватися”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ