Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волинські депутати беруть під контроль поклади бурштину

Волинські депутати дозволили спеціальному комунальному підприємству взятися за вивчення покладів бурштину в області.

За рішення "надати КП "Волиньприродресурс" надра у користування з метою геологічного вивчення" проголосувало 38 депутатів з 57 присутніх (всього в облраді 64 депутати). Йдеться про площу близько 50 тис. га у 4 районах краю (найбільше у Маневицькому районі).

Захисники проекту доводили, що без цього рішення бурштин на Волині і далі видобуватимуть нелегально. Казали, "ми за те, щоб прибутки від надр залишалися у Волинській області". Опоненти ж підкреслювали, що КП працюватиме в умовах відсутності відповідного Закону. Урешті-решт більшість зійшлася на тому, що це рішення підштовхне до дій центральну владу, повідомила позаштатний кореспондент ВВС у Волинській області.

Одночасно депутати звернулися до державної влади з проханням дозволити комунальним підприємствам, 100% акцій яких належить громаді, отримувати право на розробку надр поза аукціоном, подібно до того, що є сьогодні у державних підприємств.

За планом облради, "Волиньприродресурс" займатиметься лише дослідженням родовищ, по чому видобуток організовуватиме через співпрацю з інвестором. Прибутки ділитимуть між інвестором, обласним, районним бюджетом і бюджетом сільради, на території якої ведеться видобуток.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ