Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Волинських медиків відзначать на обласному рівні

Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
1/3
Сьогодні в режимі відеоконференції відбулось засідання Регіональної ради Волинської області з визначення кандидатів до відзнак за професіоналізм та милосердя "Орден Святого Пантелеймона" та "Медаль Святого Пантелеймона". Про це повідомили 22 лютого Гал-інфо у пресслужбі Волинської обласної ради.

Участь у заході взяли голова обласної ради Григорій Недопад, та його заступник Григорій Пустовіт, а також заступниця очільника облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Голова Регіональної ради Волинської області Відзнак за професіоналізм та милосердя "Орден Святого Пантелеймона" та "Медаль Святого Пантелеймона" Ігор Ващенюк розповів, що у 2021 році із кандидатурами на цю престижну нагороду від Волині, члени Регіональної ради мають визначитись до 1 квітня, тож документи претендентів прийматимуть до 15 березня.

"Ми останнім часом створюємо дуже мало позитивних інформаційних приводів для роботи галузі охорони здоров'я в цілому та роботи медичних працівників зокрема. А тому нам наразі випала гарна нагода, аби наша область була достойно представлена на загальнонаціональному рівні. Ми хочемо, щоб все було максимально відкрито і демократично. Саме тому, до складу нашої регіональної ради увійшли і представники громадських, і релігійних, і культурних організацій. Я також наполіг на тому, щоб доєднались головні лікарі медичних закладів області, адже від них значною мірою залежить вибір найбільш достойних кандидатур. Ми сподіваємось, що представник Волині переможе хоча б в одній із номінацій, але не залежно від того, яким буде рішення на державному рівні, для нашого регіону - усі номінанти вже будуть переможцями", - наголосив він.

Такої ж думки і голова обласної ради Григорій Недопад. Він запевнив, що позиція керівництва області у цьому питанні одностайна.

"Важливість нелегкої праці медиків важко переоцінити, а надто у період пандемії, коли наші лікарі перебувають на передовій у боротьбі із підступною інфекцією. Необхідно, щоб усі керівники медичних установ області у своїх колективах оперативно відшукали найбільш достойних людей, які можуть претендувати на ці високі нагороди. Усіх кандидатів ми окремо відзначимо і на обласному рівні у день професійного свята медичних працівників, аби вони були гідно пошановані", - резюмував він.

Довідково:

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження і зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного й надихає на нові можливості.

Її започаткували у 2009 році. Це була ініціатива профільного Міністерства. Відзнака називалася «Хрест Святого Пантелеймона Цілителя» і позиціонувалася, як заохочувальна. Однак, у 2017 році вона трансформувалася в «Орден Святого Пантелеймона». Оргкомітет не просто змінив назву, а й виписав нові правила до вибору претендентів, підвищивши статус нагороди. З того часу відзнака присуджується щорічно у шести номінаціях самого ордену й у трьох номінаціях медалі, а зокрема: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров'я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров'я», «Взірець служіння суспільству», «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров'я України», а також відзнака для молоді: Медаль Святого Пантелеймона. Наприкінці минулого року до положення про нагороду знову внесли невеликі зміни, тож додалося ще дві номінації ордену – «Найкращий управлінець в охороні здоров'я» і «Найкращий колектив закладу охорони здоров'я».

У відзнаки є офіційний сайт, де чітко прописані вимоги до претендентів та перелік усього, що потрібно подати. Щодо того, хто має право вносити кандидатури – жодних обмежень немає. Тож ініціаторами висування номінантів можуть бути і колективи, і профільні громадські організації, і фізичні особи, і навіть самі медики, які вважають себе достойними цієї нагороди.

Необхідний пакет документів на кандидата теж доволі простий. Найперше – невелика (до семи слайдів) презентація. Вона необхідна, аби з допомогою такої візуалізації показати, чому саме ця людина має отримати відзнаку. А ще, необхідна згода самого номінанта на участь у конкурсі та підписаний ним дозвіл на використання його персональних даних. Документи варто подавати онлайн – на електронну пошту [email protected]., або ж особисто - через членів Регіональної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ