Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волинськими брамами можна буде гуляти онлайн

В’їзні вежі Луцька та Олики потрапили до нового туристичного проєкту "Волинські барбакани". Про це повідомили 4 серпня Гал-інфо у пресслужбі Волинської обласної ради.
Фото Волинська обласна рада

В’їзна брама замку Любарта і Луцька брама селища Олика невдовзі матимуть 3D-версії, і ними можна буде подорожувати в реальному часі. Область стала учасником нового промоційного проєкту "Волинські барбакани", який підтримується Українським культурним фондом та базуватиметься на архітектурній спадщині Великої Волині.

Під час зустрічі з керівником проєкту, істориком та мистецтвознавцем Миколою Бендюком голова обласної ради Григорій Недопад обговорив деталі реалізації нового туристичного маршруту. Історик пояснив, що барбакан – це в’їзна надбрамна вежа у середньовічному місті. "Проєкт передбачає дослідження таких архітектурних споруд та їх оцифрування. Це будуть елементи віртуальної реальності, а маршрут у форматі інтерактивної карти проходитиме через сім міст Рівненської, Волинської та Хмельницької областей", - розповів він.

Григорій Недопад додав, що підготовчі роботи до запуску нового туристичного продукту триватимуть упродовж серпня-листопада. "Обласна рада усіляко підтримуватиме і цей, і інші проєкти, які слугуватимуть розвиткові Волині як туристичного краю. "Волинські барбакани" - це можливість через застосування інтерактивних культурних продуктів зацікавити туриста, в тому числі й іноземного. І зацікавити не лише локальною культурною спадщиною", - зазначив голова облради.

На підтвердження мовленого він запросив Миколу Бендюка на екскурсію новоствореними у Луцьку туристичними локаціями - вежею Чарторийських та підземеллями вежі й колегіуму єзуїтів.

"Мало сказати що я вражений цим підземним комплексом, я ще й вражений величезною роботою, яку проробили лучани, щоб розчистити і укріпити підземелля", - поділився науковець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ