Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВОСТ разом з Бельгійською національною федерацією християнських асоціацій взаємодопомоги розроблять модель регіональної політики

Всеукраїнське об’єднання солідарності трудівників співпрацюватиме з Бельгійською національною федерацією християнських асоціацій взаємодопомоги з встановленням  моделі регіональної політики (Львів) охорони здоров'я в рамках соціального медичного страхування – про це сьогодні під час прес-конференції повідомив президент ВОСТ Олександр Джулик.

„Ми хочемо поділитися з 100 річним досвідом доглядом за працюючим населенням, а не лише хворими” - зазначив координатор міжнародного відділу LCM Жан-П'єр Дескан — „В Бельгії Національна федерація християнських асоціацій взаємодопомоги (фондів допомоги хворим) при захворенні працюючої людини фонд забезпечує піклуванням медсестер та волонтерів”.  За словами Жан-П'єр Дескана, у Бельгії при народженні дитини батьки отримують певний бонуси.
Вищевказаний проект націлений на розвиток регіональної моделі політики охорони здоров'я (Львів), інтегрованої із загальною системою соціального медичного страхування. Як такий, проект зробить свій внесок у вигляді бельгійського досвіду та досвіду інших країн до реформи, що триває в галузі страхування здоров'я в Україні. Проект розпочався інформаційно-навчальними семінарами, які вже відбулись у Києві та Львові.
В кінцевому результаті буде розроблено конкретну модель реалізації для Львівської області, зазначено роль всіх громадських, медичних та державних партнерів та вироблено пропозиції стосовно як політики охорони здоров'я, так і фінансування. Це буде представлено на міжнародній конференції, яка завершить проект. Незважаючи на те, що проект на етапі запровадження буде зорієнтований на місто Львів та область, остаточний результат - це модель, прийнятна для всієї України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ