Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вперше в Україні протестували технологію "Tap to Phone"

Компанія Visa та Ощадбанк об'єднали зусилля для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні та оголошують про початок тестування унікального для України технологічного рішення Tap to Phone. Про це повідомила прес-служба Ощадбанку.
Вперше в Україні протестували технологію "Tap to Phone"

Технологія, що вперше презентується в Україні та країнах СНД та Південно-Східної Європи, покликана значно розширити можливості приймання електронних платежів та прискорити їх масштабування в інтересах користувачів безконтактних платіжних засобів, торгово-сервісних підприємств і банків.

Tap to Phone від Visa та Ощадбанку дає можливість перетворити смартфон на базі Android з NFC-модулем на POS-термінал без додаткового обладнання. Це рішення дасть змогу спростити ведення малого та середнього бізнесу: підприємці матимуть можливість значно розширити мережу приймання безконтактних платежів, збільшити свою клієнтську базу та мінімізувати вартість підключення до послуг еквайрингу.

У той самий час споживачі отримають кращий досвід і матимуть можливість оплачувати свої покупки безпечно, швидко та зручно навіть там, де раніше це було неможливо.

Віра Платонова, Старший віце-президент і директор регіонального розвитку підрозділу компанії Visa в країнах СНД та Південно-Східної Європи: ʺЗа оцінками Національного Банку України мережа торговельних платіжних терміналів в Україні станом на 1 січня 2019 становила  279 тис. шт. Враховуючи кількість населення та торговельно-сервісних установ, для повноцінного функціонування еко-системи безготівкових розрахунків в країні кількість терміналів має становити близько мільйона. Технологія Tap to Phone – це проривне рішення, яке дозволить нам стимулювати прийом платежів в сегменті малого та середнього бізнесу, особливо в установах, для яких традиційні термінали були відносно дорогими в обслуговуванні. Важливо, що тестування відбувається саме зараз, коли в Україні активно впроваджуються саме безконтактні платежі та рішення з Pays. Ми спостерігаємо формування сталого тренду, коли смартфон поступово перетворюється на засіб здійснення та отримання безконтактних платежівʺ.

Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку: ʺЗавдання Ощадбанку як одного з драйверів cashless – надати українцям якомога більше можливостей для здійснення швидких і зручних безконтактних оплат. Ми обслуговуємо найбільші фестивалі країни, зокрема Ulichnaya Eda, і бачимо запити як з боку торговців, так і з боку покупців на безконтактні розрахунки, зокрема смартфонами. Тож ми продовжуємо драйвити ринок і разом з компанією Visa першими в Україні тестуємо унікальне рішення для малого бізнесу. Використовуючи Tap to Phone, підприємці відчують подвійний ефект для свого бізнесу. По-перше – це економія, адже не потрібно витрачати кошти на оренду POS-терміналу. По-друге – формується лояльність з боку споживачів. Tap to Phone особливо стане у пригоді дрібним торговцям на ярмарках і фестивалях, кур’єрам, таксистам. Отже, крім терміналів відтепер є ще одне рішення, а значить, оплачувати покупки ще простіше, ще зручнішеʺ.

Тестування технології Tap to Phone проходитиме на базі ресторану Лимонад, Володимирська 29/1, Київ, починаючи з 3 червня.

Ощадбанк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ