Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вперше жінку-пастора висвятили на Святій Землі

Палестинка Саллі Азар стала першою жінкою, висвяченою у пастирі на Святій Землі. Висвячення відбулось 22 січня відбулося на церемонії в лютеранській церкві в Старому місті Єрусалиму.
Фото - ВВС

Про це повідомляє ВВС. 

Відтепер жінка братиме на себе різні обов'язки, включаючи провідні богослужіння та вивчення Біблії в Єрусалимі та в Бейт-Сахурі для англомовних громад.

«Усюди, де є патріархальне суспільство та культура, це важливий крок. Оскільки я був висвячений понад 40 років, я зустрічав багато людей, які не думали, що це можливо. Але тепер вони бачили жінок, які насправді служать пасторами, єпископами, архієпископами, ми знаємо, що це працює і ми знаємо, що це насправді узгоджується з Біблією»», —  розповів архієпископ Церкви Швеції Антьє Джекелен. 

Саллі Азар була висвячена своїм батьком єпископом Сані Азаром. Сама вона зазначила, що хоча його приклад надихав її, вона ніколи не відчувала тиску, щоб вивчати теологію.

Як пише ВВС, християни складають меншість на Палестинських територіях, в Ізраїлі та Йорданії. Більшість християн тут належать до Греко-Православної та Латинської Католицької Церков, які не допускають жінок-священиків. Однак за останні кілька десятиліть висвячення жінок відбувається у все більшій кількості протестантських церков. Вони мають невеликі місцеві конгрегації та керують школами та лікарнями на Святій Землі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ