Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Впродовж 2005 року встановлено п’ять штучних платформ для лелек на лініях електропередач у селах Завадів та Щеплоти Яворівського району

Впродовж 2005 року встановлено п’ять штучних платформ для лелек на лініях електропередач у селах Завадів та Щеплоти Яворівського району — про це «Гал-info» повідомили в Управлінні внутрішньої політики ЛОДА.
У 2006 році вже встановлено п’ять платформ у селах Роснівка та Наконечне. Впродовж весняно-літнього періоду планується встановити ще 16 платформ.
За словами віце-президента Західноукраїнського орнітологічного товариства І.Кучинської, досвід встановлення спеціальних металевих платформ на стовпах запозичено у польських колег і це дозволить „усунути конфлікт між птахами та енергетиками”.
Гнізда лелек, звитих на електричних стовпах, становлять серйозну проблему для енергетичних служб і часто призводить до загибелі самих птахів.
У 2004 році між польськими природничими товариствами «Bocian» (м. Сєдльце) і  «pro Natura» (м.Вроцлав) та Зaхідноукраїнським орнітологічним товариством (м. Львів) було досягнуто домовленості про втілення довготривалого проекту по охороні білого лелеки в Україні. Проект реалізується за фінансової підтримки польсько-американського фонду RITA.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ