Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Впродовж тижня триватиме "тихий" аукціон для порятунку Матвійка Урбанського

Врятувати маленького Матвійка. У 4-місячного хлопчика лікарі виявили пухлину головного мозку. Щоб подарувати йому шанс на життя, у Львові благодійний фонд «Допомога і турбота» разом з громадською організацією «Мистецьким об'єднанням «Текстура» організували благочинний аукціон. Кореспондент "Львівської хвилі" також була на цій події та бачила, як мистецтво рятує життя.

Матвійко Урбанський вже пережив кілька операцій і готується до наступної. В день на лікування хлопчика витрачають близько тисячі гривень, а таких грошей у родини просто немає.

«Він був дуже цікавий. Енергійно себе поводив. Зараз тільки сльози на очах. Під час останньої операції Матвійко втратив всю свою кров. На сьогоднішній день у нього 38.2 температура, найменше падає до 37.5. дзвоню до дружини, то плачуть і дружина, і він. Без допомоги людей, ми нічого не варті…», – Каже батько хлопчика Юрій Урбанський.

Допомогти Матвійкові зголосилися львівські митці та благодійники. Більше трьох десятків картин пропонували учасникам аукціону. Додає один із організаторів акції голова благодійного фонду «Допомога і турбота» Мирослав Хом’як: "Я дуже дякую усім митцям, меценатам, які відгукнулись на такий захід, які прийшли і розділили горе батьків цієї дитинки, і допомогли нам у спільній справі - спробувати побороти підступну хворобу. Таким заходом ми справді можемо врятувати життя маленького хлопчика".

Наталя Шахрайчук придбала першу картину. Жінка запевняє, її зворушила історія Матвійка, тому і вона вирішила прийти на аукціон, щоб долучитися до порятунку хлопчика. 

«Я дуже сподіваюсь, що вдасться зібрати необхідні кошти. А якщо не вдасться, то збиратиму ще друзів і протягом найближчого часу, в травні долучуся, щоб зібрали необхідну суму. Роботи чудові насправді. Людей багато,значить зберемо», – зазначила вона.

До п’ятого травня в Музеї ідей, що на Валовій, буде тривати «тихий» аукціон. І кожен охочий ще зможе придбати витвір мистецтва. Усі гроші будуть передані сім’ї Матвійка Урбанського, щоб врятувати його від страшної недуги.

lwr.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ