Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ВРУ офіційно визнала "Пласт"

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила Закон України “Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху”. Про це повідомили на Facebook-сторінці Пласт - український скаутинг.

"Держава, за яку загинули сотні пластунів і пластунок, нарешті визнала Пласт та його історичний внесок у громадянську освіту молоді, здобуття та становлення незалежності України.

Однак наголошуємо: у наступному році Пласт не матиме окремого рядка в державному бюджеті, бо ухвалений закон прямого фінансування не передбачає. Саме тому ми продовжуємо кампанію зі збору 10,5 мільйонів гривень, необхідних для розвитку організації у 2020 році, на нашому сайті. Закликаємо всіх небайдужих підтримати діяльність Пласту", - йдеться у повідомленні.

Також у повідомленні зазначають, що незважаючи на те, що Пласт є найбільшою молодіжною організацією України, по всій країні, є черги дітей, які прагнуть приєднатись до пластового руху: "Аби Пласт став доступним для кожної дитини, нам потрібно підготувати тисячі нових волонтерів-виховників, розвинути адміністративний апарат та забезпечити методичну підтримку виховної праці, знайти і обладнати сотні приміщень для занять та десятки вишкільних центрів в усіх областях України".

У спільноті також подякували ініціаторам законопроєкту та парламентарям восьмого й дев’ятого скликань за визнання важливої ролі Пласту у становленні української держави і додали, що очікують, що Президент України підпише Закон, текст якого враховує його пропозиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ