Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВРУ прийняла Постанову про відзначення 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького

Депутати Верховної Ради України під час пленарного засідання в середу, 14 січня, проголосували за відзначення 200-річчя від дня народження автора музики до українського національного Гімну «Ще не вмерла Україна», композитора, громадського діяча Михайла Вербицького на державному рівні. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Під час обговорення проекту цього питання, народний депутат, співавтор проекту постанови  Оксана Юринець наголосила, що український гімн сьогодні об'єднує Схід і Захід, і його автор - Михайло Вербицький - вартий найвищої пошани.

«4 березня 2015 року виповнюється 200 років від дня народження Михайла Вербицького - українського священика, композитора, громадського діяча, автора музики українського національного гімну. Сьогодні він об'єднує Схід і Захід України. І його автор - це людина, яка варта пошани», - зазначила Оксана Юринець.

Депутат запропонувала доповнити текст постанови рекомендаціями Міністерству освіти провести наукові та науково-практичні конференції, круглі столи, присвячені життю та діяльності Михайла Вербицького, а Львівській міській раді рекомендувати встановити пам'ятник Вербицькому у Львові - місті, де він жив та працював. Крім того, парламентар виступила з ініціативою розпочати підготовку матеріалів та артефактів для створення музею Вербицького у Львові, а також встановити пам'ятні дошки у церквах двох сіл на Львівщині, де Вербицький був священиком.
«Я вірю, що в майбутньому ми будемо співати гімн не з сумом, як ми сьогодні це робимо у шану нашим героям, а з гордістю і посмішкою, дивлячись з впевненістю у своє майбутнє», - відзначила Оксана Юринець.

Верховна Рада підтримала проект постанови про відзначення 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького.




 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ